Na Jubalu sem si končno naredil daljinsko upravljanje.

Moram povedat, da je kar problem bilo stvar korektno aplicirat. Uporabil sem 50KAX2 motoriziran (modri) ALPS, ki sem ga naročil iz Burklina preko trgovine v Ljubljani. Ker Jubal v osnovi ni bil namenjen vgradnji tako velike zadeve kot je ta ALPS (OK, lahko bi Bojanu pri izdelavi predlagal, da pusti/predvidi prostor) sem moral za malenkost podaljšat par povezav. Na spodnji strani ohišja sem pri zadnji nogici navrtal luknjo za 3,5mm banano samo povezavo z zunanjim napajanjem. V samem Jubalu torej nimam nobene dodatne elektronike razen potenciometra.
Uporabil sem Velleman-ov kit komplet RF daljinskega upravljnika VM130. Z vezja sem odstranil +5V regulator v SO8 ohišju in zamenjal z zmogljivejšim TO220 ohišjem, tako lahko na vhod elektronike pripnem od 9V do 24V (DC) in napajam tudi potenciometer. Edina pripomba, ki jo imam za delovanje je skoraj motega počasnost zaznavanja komand daljinca, potreben je pritisk recimo skoraj 1s in tudi preklop releja je potem omejen navzdol na najmanj 0,5s, v tem času se izvede precejšnja sprememba glasnosti.
Razmišljam o menjavi za kak drug tip daljinca.
Ocena težavnosti 6/7.
Izvedba 8/9.
Čas potreben za izdelavo: skoraj cel dan po presledkih.